Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-10-2017
Moje serce podbiła Tradycyjna Kwaśnica! Nie można jej porównać do kapuśniaku - to zupełnie inna bajka! ;) Kwaśnica jest syta, smaczna i rozgrzewająca.
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 445
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 149
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5545
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1115
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 448
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1242
Przepis tradycyjny na pysznego , o chrupiącej skórce pstrąga, pieczonego w ca...
Odsłon: 445
Twarogowe ciasteczka z cukrem - tylko 4 składniki
Odsłon: 149
Bezglutenowy piernik z dodatkiem mąki kukurydzianej i owsianej wcale nie trac...
Odsłon: 5545
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1115
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 448
Dzisiaj zapraszam na sernik „Plaster miodu”, czyli ciasto bez pieczenia o del...
Odsłon: 1242
Składniki
Mięso wkładamy razem z kapustą do garnka, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojoną w talarki marchewkę oraz przyprawy. Jeśli mamy - dolewamy sok z kapusty. Całość zalewamy wodą tak aby całość była przykryta (mniej więcej powinno być to 2l). Gotujemy pod przykryciem około godzinę, aż mięso i kapusta będą miękkie.
W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy na mniejsze części i gotujemy je w osolonej wodzie do czasu aż będą miękkie.
Po godzinie wyciągamy z zupy mięso i oddzielamy je od kości. Dorzucamy z powrotem do garnka razem z ziemniakami. Doprawiamy zupę rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Mieszamy całość.
Wykładamy zupę na talerze, posypujemy zieleniną. Jemy z chlebem. Danie wystarcza za pełne danie obiadowe.