Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-10-2017
Moje serce podbiła Tradycyjna Kwaśnica! Nie można jej porównać do kapuśniaku - to zupełnie inna bajka! ;) Kwaśnica jest syta, smaczna i rozgrzewająca.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Składniki
Mięso wkładamy razem z kapustą do garnka, dodajemy posiekaną cebulę, pokrojoną w talarki marchewkę oraz przyprawy. Jeśli mamy - dolewamy sok z kapusty. Całość zalewamy wodą tak aby całość była przykryta (mniej więcej powinno być to 2l). Gotujemy pod przykryciem około godzinę, aż mięso i kapusta będą miękkie.
W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy na mniejsze części i gotujemy je w osolonej wodzie do czasu aż będą miękkie.
Po godzinie wyciągamy z zupy mięso i oddzielamy je od kości. Dorzucamy z powrotem do garnka razem z ziemniakami. Doprawiamy zupę rozgniecionym czosnkiem, solą i pieprzem. Mieszamy całość.
Wykładamy zupę na talerze, posypujemy zieleniną. Jemy z chlebem. Danie wystarcza za pełne danie obiadowe.