Do góry

Przekąski Przepis na:

kwasówka

kwasówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3744

Dodano:

Odsłon: 6263

idealna na Wigilię

Składniki

  • 0,5 kg kapusty kiszonej
  • 0,5 szklanki suszonych grzybów
  • 5 łyżek kaszy jęczmiennej grubej
  • 2 kostki rosołowe
  • 2 kostki grzybowe
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • wegeta, maga, pieprz
  • 3 ziarnka czosnku
  • woda
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do garnka dać kiszoną kapustę , dodać suszone grzybki, kaszę jęczmienną, ziele, liście laurowe, zalać wodą, gotować na bardzo wolnym ogniu, gdy kapusta jest miękka dodać kostki rosołowe, grzybowe, pokrojony czosnek i przyprawy. (Kwasówka wymaga długiego gotowania).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polandia 28 listopada 2010 Uwielbiam ta zupe,w mojej rodzinie robimy ja na wigilie juz od pokolen

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń