Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne mięsno-szpinakowa

Lasagne mięsno-szpinakowa

Autor: Helcia86

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 515

Dodano: 31.10.2012

Odsłon: 5871

Bardzo smaczne ale i sycące.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Podsmażyć cebulkę dodać mięso ( moim zdaniem lepiej to zrobić w garnku niż na patelni) dodać pomidory. Gotować aż sos zgęstnie. Doprawić według własnego uznania ( ja dodałam trochę suszonej bazylii i oregano).

  2. Zamrożony szpinak wrzucić na rozgrzana patelnię ( można dodać trochę oliwy). Kiedy będzie już miał odpowiednią konsystencję dodać przeciśnięty czosnek, śmietanę i jajko. Dobrze doprawić.

  3. Spód naczynia do zapiekania wysmarować tłuszczem. Układać kolejno makaron- beszamel- mięso+ trochę sera-makaron- beszamel- szpinak- makaron itd. ( wiadomo :))

  4. Nie napisałam ile tego makaronu ( podejrzewam że opakowanie potrzeba ) bo robiłam go własnoręcznie z przepisu : 40 dag mąki i 4 jajka. Przed " układaniem" dania oczywiście troszkę podgotowany , dosłownie chwilkę " do wypłynięcia".

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń