Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z kapustą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Liście kapusty włóż do wrzątku i gotuj 2 minuty, aby zmiękły. Odcedź. Rybę pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. Odstaw do lodówki.
Przygotuj sos: rozpuść masło, dodaj mąkę,wymieszaj i smaż, nie rumieniąc. Dodaj mleko, bulion i jajko. Całość dobrze wymieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
ułóż warstwami: makaron, kapusta, ryba i plaster boczku. Układaj na zmianę, aż wszystkie się skończą. Zapiekankę zalej sosem i ułóż plastry sera. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, włóż lasagne. Piecz w temperaturze 180o C ok. 45 minut.Źródło: Na żywo