Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łatwe marchewki pieczone z fetą i sezamem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni C. Marchewki umyj (nie musisz ich obierać). Natrzyj je olejem z orzechów, posól i popieprz. Wstaw do piekarnika na ok. 25–30 minut. Posyp je sezamem i pokruszonym serem feta i zapiekaj jeszcze pięć minut. Podawaj na ciepło posypane posiekaną świeżą natką pietruszki.
• 35 minut • dla 4 osób • cena ok. 6 zł
Superporada:
W gotowanej marchwi jest więcej karotenoidów (przeciwutleniaczy) niż w surowej! Z kolei dodatek tłuszczu ułatwi wchłanianie się beta-karotenu.Źródło: Show