Do góry

Dania główne Przepis na:

LAZANIA

LAZANIA

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 4970

genialne danie, którego jak raz skosztujesz to nigdy nie zapomnisz jego smaku

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić i podsmażyć razem z mięsem. Dodać pomidory oraz przyprawy i czosnek. Z mąki, margaryny i mleka zrobić sos beszamelowy ( na małym ogniu w garnuszku roztopić masło, dodać mąkę i wymieszać. Gdy masło połączy się z mąką, wlać powoli zimne mleko stale mieszając i gotować aż sos zgęstnieje i doprawić do smaku solą i pieprzem.)

  2. Układać warstwamiw naczyniu żaroodpornym, które na początku należy wysmarować oliwą lub margaryną. Na dno suchy makaron( makaronu nie gotować! chyba ze na jego opakowaniu jest inny sposób przygotowania), na makaron cienka warstwa mięsa, potem sos beszamelowy i makaron i dalej tak samo czyli makaron, mięso, sos, makaron mięso , sos. Na sam wierzch pokroić mozarellę na talarki i poukładać na wierzchu i to przysypać żółtym serem. Następnie posypać bazylią i oregano. Piec 140 min w 180 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kasienka423 10 lipca 2011 Ja każdą warstwę dodatkowo przekładam serem... My z mężem uwielbiamy seeer :D :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń