Do góry

Dania główne Przepis na:

Lazania a`la cannelloni

Lazania  a`la cannelloni

Autor:

Przepisów i artykułów: 778 Ocena: 14940

Dodano:

Odsłon: 2670

Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecam bardzo.

Składniki

  • 12 płatów lazanii
  • 400 g sera ricotta
  • 500 g mozzarelli
  • 100 g startego parmezanu
  • 12 cienkich plastrów szynki
  • 1 cebula
  • 10 listków bazylii
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pipeprz biały
  • 400 ml sosu beszamelowego
  • 400 ml sosu pomidorowego z bazylią
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę przesmażyłem na maśle. Na tym samym tłuszczu po wyjęciu cebuli zrumieniłem plastry szynki, smażyłem minutę.

  2. Pastą posmarowałem ugotowane płaty lazanii, na wierzch położyłem przesmażoną szynkę.
    Zrolowałem. Tak przygotowane „cannelloni” włożyłem do formy żaroodpornej, polałem beszamelem i sosem pomidorowym.

  3. Posypałem resztą parmezanu.
    Zapiekałem 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń