Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2783

Dodano:

Odsłon: 9086

Jak zrobić łazanki - prosty przepis, składniki, przyprawy i przygotowanie. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Polecam.

Składniki

  • 500g kapusty kiszonej
  • 7 średnich pieczarek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 cebula
  • pieprz czarny mielony i sól do smaku
  • 2-3 łyżki smalcu lub oliwy
  • makaron typu łazanki około 250g - 300g ( pół opakowania )
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. kapustę kiszoną osączyć z nadmiaru soku, opłukać w zimnej wodzie i pokroić

    cebulę obrać i posiekać

    pieczarki oczyścić, można obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami

    makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu

  2. Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i zagotować. Gotować do momentu, aż będzie całkowicie miękka. Kapustę osączyć, wystudzić i dokładnie odcisnąć z płynu.

  3. Cebulę podsmażyć na lekko rumiano na smalcu lub oliwie. Następnie do cebuli dodać pieczarki i podsmażyć.

  4. Kiedy cały płyn spod pieczarek odparuje, dodać kapustę kiszoną, przyprawić solą, pieprzem i sosem sojowym - poddusić kilka minut.

    Gotową kapustę z pieczarkami wymieszać z ugotowanym makaronem i podawać.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń