Do góry

Zupy Przepis na:

leczo

leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 930

Dodano:

Odsłon: 19678

papryka

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku na małym ogniu podsmażyć na odrobinie oleju cebulę pokrojoną w pół księżyce aż będzie złota.

  2. Paprykę umyć, opróżnić z pestek i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka z cebulą, dodać trochę wody i dusić pod przykryciem.

  3. Kiełbasę pokroić w kostkę i również dodać do garnka, wymieszać. Dosmaczyć szczyptą soli i dusić pod przykryciem aż papryka będzie miękka.

  4. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę - dodać do garnka. Całość wymieszać.

  5. Gdy papryka będzie miękka to zagęścić wodą z mąką, czyli: ok 200 mililitrów zimnej wody z 2 łyżkami mąki - roztrzepać trzepaczką żeby nie było grudek i całość zagęścić .

  6. Dosmaczyć vegetą i 2 łyżeczkami przecieru pomidorowego.

  7. Jeśli po spróbowaniu będzie czegoś brakować to dosmaczyć tymi samymi składnikami co wcześnie: solą, vegetą bądź przecierem pomidorowym.

  8. SMACZNEGO... ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń