Do góry

Zupy Przepis na:

leczo bezmiesne

leczo  bezmiesne

Autor: nana

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 33

Dodano: 19.04.2011

Odsłon: 3570

pozywne , smaczne i zdrowe.......mozna dodac kielbaske i zadowoli miesojadow

Składniki

  • Ilosc skladnikow w/g uznania
  • papryka
  • pomidory,koncentrat pomidorowy
  • cukinia,patison
  • fasolka szparagowa
  • puszka fasoli czerwonej
  • cebula, czosnek
  • ziarna slonecznika i dyni
  • brukselka,marchewka
  • olej, smietana
  • sol,cukier,papryka ostra mielona,
  • majeranek,vegeta
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroic cebule i czosnek,zeszklic na oleju. Marchewke w kostke obsmazyc na oleju zeby nie byla chrupka, ale nie rozpadala sie. Papryka w kostke, lekko podsmazyc. Pomidory w kostke. Cukinie w kostke. Brukselke ugotowac w osolonej i oslodzonej wodzie. Fasolke szparagowa ugotowac tak jak brukselke.Patison w kostke i ugotowac.

  2. Wszystkie skladniki polaczyc,wsypac nasiona slonecznika, dodac czerwona fasolke,pieprrz, sol, cukier,papryke ostra, mozna dodac pokrojona w kostke ostra papryczke,koncentrat pomidorowy, troche majeranku i vegety,nasiona dyni,

  3. Wszystko chwile pogotowac, tak zeby warzywa nie rozpadly sie,ale zeby kazde z osobna bylo wyczuwalne.Z robic zasmazke z olelu i maki do ktorej dodac spora ilosc kwasnej smietany ,wmieszac dodac do warzyw, zagotowac.

  4. Jest t przepis dla osob raczej zaawansowanych w gotowaniu, zeby wyczuc proporcje skladnikow i ich obrobke i pole do realizacji wlasnych fantazji kulinarnych. Zapomnialam opieczarkach, usmazonych na masle (wazne)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń