Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pozywne , smaczne i zdrowe.......mozna dodac kielbaske i zadowoli miesojadow
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Pokroic cebule i czosnek,zeszklic na oleju. Marchewke w kostke obsmazyc na oleju zeby nie byla chrupka, ale nie rozpadala sie. Papryka w kostke, lekko podsmazyc. Pomidory w kostke. Cukinie w kostke. Brukselke ugotowac w osolonej i oslodzonej wodzie. Fasolke szparagowa ugotowac tak jak brukselke.Patison w kostke i ugotowac.
Wszystkie skladniki polaczyc,wsypac nasiona slonecznika, dodac czerwona fasolke,pieprrz, sol, cukier,papryke ostra, mozna dodac pokrojona w kostke ostra papryczke,koncentrat pomidorowy, troche majeranku i vegety,nasiona dyni,
Wszystko chwile pogotowac, tak zeby warzywa nie rozpadly sie,ale zeby kazde z osobna bylo wyczuwalne.Z robic zasmazke z olelu i maki do ktorej dodac spora ilosc kwasnej smietany ,wmieszac dodac do warzyw, zagotowac.
Jest t przepis dla osob raczej zaawansowanych w gotowaniu, zeby wyczuc proporcje skladnikow i ich obrobke i pole do realizacji wlasnych fantazji kulinarnych. Zapomnialam opieczarkach, usmazonych na masle (wazne)