Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z fasolką szparagową

Leczo z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 508

Dodano:

Odsłon: 127

Leczo z warzywami i kiełbasą to bardzo łatwe do przygotowania, smaczne i sycące danie jednogarnkowe.

Składniki

  • cukinia żółta 2 szt
  • fasolka szparagowa 15 dag
  • pomidory 1/2 kg
  • kiełbasa podwawelska 1/2 kg
  • por 1 szt
  • papryka 2 szt
  • oliwa 2 łyżki
  • liść laurowy 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki
  • sól, pieprz, cukier do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie, osączyć.

  2. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę lekko zrumienić na patelni. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony por, czosnek i paprykę.

  3. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i poddusić

  4. Przełożyć do garnka, wsypać pokrojone pomidory. Dodać fasolką szparagową, kiełbasę, wlać odrobinę wody, dodać liść laurowy i gotować do miękkości warzyw.

  5. Połączyć z koncentratem pomidorowym.Doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem, zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń