Do góry

Zupy Przepis na:

leczo z klopsikami

leczo z klopsikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 3630

Danie mocno warzywne a zarazem mięsne. Ja je bardzo lubię bo szybko się przyrządza.

Składniki

  • mięso mielone, 1/4 kg
  • curry, szczypta
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie lub inne
  • Mąka pszenna, 1 łyżka
  • kostka rosołowa, 1
  • cukinia, 1 szt
  • cebula srednia, 1 szt
  • pomidor duzy, 1 szt
  • papryka czerwona lub inna, 1 szt
  • ryż lub ziemniaki wedle uznania
  • oliwa z oliwek
  • jajko, 1 szt
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. umyj, obierz i pokrój warzywa (cukinia, pomidor, papryka, cebula) i podsmaż na oliwie z oliwek tak aby się lekko rozgotowały

  2. przypraw do smaku

  3. mięso mielone połącz z jajkiem i mąką, uformuje z niego malutkie kuleczki i gotuj je na wcześniej przygotowanym bulionie z kostki rosołowej

  4. podawaj same, z ryżem lub ziemniakami wedle uznania.

  5. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magusia87 22 marca 2012 nie zgodze sie, sa warzywa i miesko tak jak napisalam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 marca 2012 Ze zdjecia wnioskuję ,że danie to nalezy bardziej do mięsnych a nie wzrzywnych,mało tu warzyw.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń