Do góry

Zupy Przepis na:

Leczo z młodej cukinii

Leczo z młodej cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 598

Dodano:

Odsłon: 11282

Szybkie w przygotowaniu i pyszne w smaku:))) dla wielbicieli cukinii:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojoną w pół plasterki kiełbase i dalej smażymy.Cukinie kroimy w talarki i dodajemy do cebuli i kiełbasy - chwile smażymy.Papryke kroimy w paseczki i dodajemy do reszty-chwile smażymy. Pomidory spażamy wrzątkiem po czym obieramy ze skórki , kroimy w kostke i dodajemy do gotującego sie lecza- wszystko razem smażymy na wolnym ogniu. Warzywa maja zachowac swoja chrupkosc wiec nie moga sie zbytnio przegotowac. Na koncu dodajemy przyprawy i przecier pomidorowy.

  2. SMACZNEGO:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

megs 13 września 2010 margo21 ja tez nie uznaje lecza bez cukinii:) a te ogoreczki to takie swieze , zielone maja byc... bo chciala bym nastepnym razem sprobowac tak jak proponujesz:)

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 13 września 2010 do lecza daję zawsze cukinię ,bez niej nie ma lecza , spróbuj dodać surowe ogórki pokrojone w kostkę ze skórką ja je dodaję i niebo w g...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń