Do góry

Desery Przepis na:

Lekki torcik

Lekki torcik

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 1219

Pyszny, lekki tort na kazdą okazję...

Składniki

  • spody do tortów, w paczce 3 szt.
  • śnieżka na wodę, 2 szt.
  • galaretka (różne bądź te same smaki), 2 szt.
  • czekolada/wiórki kolorowe, do dekoracji
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ubijamy snieżki.

  2. Jedną z galaretek przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu.

  3. Drugą galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i studzimy (najlepiej włożyć szklankę od razu do zimnej wody). Już zimną galaretkę (ale nie stężoną) wlewamy do śnieżek i miksujemy. Krem jest już gotowy-odstawiamy go go do lodówki na 10 min. do częściowego stężenia.

  4. Kremem smarujemy spody (zostawiamy trochę śnieżki do dekoracji). Górę dekorujemy drugą galaretką (pokrojoną w małą kostkę) i pozostałym kremem. Boki tortu posypujemy startą czekoladą lub kolorowymi wiórkami.

  5. Gotowy tort należy wstawić na kilka godzin do lodówki (do całkowitego stężenia kremu).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń