Do góry

Desery Przepis na:

Leniwa baba drożdżowa

Leniwa baba drożdżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19056

Dodano:

Odsłon: 5

Smaczny pomysł na "Leniwa baba drożdżowa"

Składniki

  • 5 dag drożdży
  • szklanka cukru
  • opakowanie cukru waniliowego
  • pół szklanki oleju
  • pół szklanki zimnego mleka
  • 2 i pół szklanki mąki
  • 3 jajka
  • op. rodzynek. Kruszonka: po 3 łyżki mąki i cukru
  • łyżka masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże wkrusz do miski. Posyp cukrem i cukrem waniliowym. Wlej olej i mleko, dodaj roztrzepane jajka, posyp mąką. Przykryj, odstaw na 3 godziny w ciepłe miejsce (nie mieszaj składników!).

  2. wymieszaj, dodaj namoczone w wodzie, osączone rodzynki. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.

  3. Kruszonka: mąkę, cukier i masło rozetrzyj w palcach. Kruszonką posyp ciasto. Piecz 40 minut w temp. 180°C.

  4. Czas przygotowania: 60 min. Ilość porcji: 10. Cena za porcję: 0,70 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń