Do góry

Desery Przepis na:

Leśny Mech z mąki orkiszowej zdrowsza wersja

Leśny Mech z mąki orkiszowej zdrowsza  wersja

Autor: Smacznie30

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 65

Dodano: 20.04.2017

Odsłon: 2957

Polecam pyszny pięknie się prezentuje :-)♡ na codzień i od święta:-):-)

Składniki

  • 2 szkl mąki orkiszowej
  • 3/4 szkl zdrowego słodzidła
  • 1/2 szkl oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 Olejek cytrynowy
  • 3 jajka z wolnego wybiegu
  • 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
  • 2x puszka mleka kokosowego 80% lub śmietana 36% 400 ml do ubijania
  • 4 łyżki pudru trzcinowego (zmielony cukier)
  • 100 g np. Maliny,Granat,Owoce leśne
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić pozostawić z wodą!!!!!!Białka ubić na sztywną pianę następnie dodać słodzidło,żółtka,olejek ubijać cały czas w między czasie dodać przesianą mąkę,proszek do pieczenia i sodę wszystko wymieszać na jednolitą masę na sam koniec dodać szpinak z wodą po odmrożeniu wszystko dokładnie wymieszać masa będzie lejąca nastawić piekarnik 180 stopni ciasto przelać do tortownicy wyłożonej papierem i piec 50 min do suchego patyczka po upieczeniu zostawiamy do ostudzenia.
    Następnie robimy krem mleczko kokosowe lub śmietanę miksujemy na najwyższych obrotach następnie dodajemy puder i dalej miksujemy po przygotowaniu kremu
    Przestudzone ciasto kroimy na pół jedną część smarujemy kremem robimy mały pagórek resztę ciasta kruszymy i obsypujemy cały krem układamy owoce maliny,granat,owoce leśne według uznania podajemy schłodzone Smacznego:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń