Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letnia arbuzowa sałatka"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 300
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 98
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 477
Składniki
Pierś kurczaka op łucz, osusz, pozbaw błonek lub kosteczek. Przygotowane mięso natrzyj z dwóch stron przyprawą do grilla. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż pierś i smaż na jasnozłoty kolor (po kilka minut z każdej strony).
Usmażoną pierś kurczaka zdejmij z patelni, odłóż do ostudzenia, a potem pokrój na kawałki. Ser typu feta osącz z zalewy, pokrój w kostkę lub pokrusz.
Plastry arbuza obierz ze skórki. Pokrój w trójkąciki, usuwając przy tym pestki. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Pozostaw w całości.
Sos balsamiczny utrzyj razem z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na dużym półmisku rozłóż kawałki kurczaka, rozdrobniony ser feta oraz kawałki arbuza. Sałatkę udekoruj listkami świeżej natki.
Tuż przed podaniem sałatkę skrop przygotowanym sosem.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety