Do góry

Sałatki Przepis na:

letnia sałatka z tuńczykiem

letnia sałatka z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 5097

Co najczęściej jecie na kolacyjkę? FIT czy... nie do końca? Ja i moja miłość do pizzy najczęściej wygrywa z rozsądkiem, ALE jeśli raz na jakiś czas jakimś cudem uda mi się pomyśleć mądrze powstaje... sałatka z tuńczykiem! Jest zdrowo i pysznie!!!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ilość składników dobieramy według własnego uznania i liczy się tylko nasza kreatywność. Najważniejsze, aby pestki dyni były uprażone, a grzanki podpieczone na oliwie i czosnku. Nie oszczędzamy też octu winnego, bo to on nadaje sałatce charakteru. Proste, prawda?:) Warzywa myjemy i kroimy w dość dużą kostkę, pomidory na połówki. Tuńczyka odcedzamy.

  2. Myślę, że jedyną trudność jaką może sprawić Wam sałatka to przygotowanie idealnego jajka w koszulce.

    Poniżej najprostszy przepis na jajko w koszulce:
    Ucinamy kawałek przezroczystej folii spożywczej i smarujemy po środku oliwą, układamy na miseczce i wbijamy jajko. Sakiewkę szczelnie zawijamy i spinamy klipsami do woreczków bądź gumką recepturką. W garnku zagotowujemy wodę i delikatnie wkładamy (najlepiej na łyżce) do gotującej wody. Gotujemy ok. 5-7 minut (M-ki 5 minut, L-ki 7 min).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń