Do góry

Przekąski Przepis na:

Łódeczki z ogórków

Łódeczki z ogórków

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 829

Dodano:

Odsłon: 15712

Pyszna, chrupiąca przekąska idealna zarówno na śniadanie, kolacje czy jako przystawka na imprezowy stół :)

Przygotowanie

  1. Ogórki obrać ze skórki, przekroić wzdłuż na pół i kolejno na kawałki o dł. 5-6 cm. Ostrożnie wydrążyć miąższ. Można go później wykorzystać np. do chłodnika z ogórków. Obrane jaja posiekać, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kilka zostawić w całości. Dodać koperek, szczypiorek, śmietanę lub jogurt, wymieszać razem, posolić i popieprzyć do smaku.Wydrążone ogórki napełnić farszem, przybrać talarkami rzodkiewki. Ułożyć na liściach sałaty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń