Do góry

Desery Przepis na:

Lodowiec

Lodowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4629

Dodano:

Odsłon: 54207

Spróbowałam i dla mnie bomba;) :)Idealny deser na lato,mało pracy,a jaki efekt:)polecam

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować i ostudzić.Żółtka utrzeć z cukrem i budyniem.Wymieszać i wlać do przestudzonego mleka.Ciągle mieszając zagotować(jak zacznie się gotować od razu wyłączyć,żeby się żółtka nie ścięły,bo zrobi się jajecznica).

  2. Wystudzić,utrzeć z kostką masła.Krem podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao.

  3. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody,wystudzić.

  4. W brytfannie ułożyć biszkopty zamoczone w galaretce i przykryć białym kremem.Następnie znów biszkopty w galaretce i warstwa ciemnego kremu,dokładnie zatykając każdą szparę.Na wierzch wylać galaretkę,wstawić do lodówki do stężenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 25 sierpnia 2012 Z biszkoptami szybciej,a ja lubię sobie ułatwiać pracę;)a mleko zawsze gotuję,ale jak kto woli;) :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evite 25 sierpnia 2012 zamiast biszkopcików upieklam normalny biszkopt ,a po co gotować mleko jak trzeba go i tak studzić

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

evite 25 sierpnia 2012 po co to mleko gotowac jak trzeba go studzić?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń