Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe w przygotowaniu oraz super smaczne :)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1745
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 248
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 204
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1745
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 248
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 204
Składniki
Filet ryby oczyścić z łuski (skórę na filecie pozostawic ) usunąć ewentualne ości z fileta opruszamy solą i pieprzem i zostawiamy az się sol trochę wchłonie w rybę
z pięciu pomarańczy wycisnać na świerzo sok i przecedzic go w celu usunięcia pestek i tylko pestek ewentualny miąższ który zostanie na sitku jest do wykorzystania
pozostałe trzy pomarańcze kroimy na plastry po uprzednim wyszorowaniu pod goracą wodą kroimy ze skórą
brytfannę teflonową smarujemy oliwą z oliwek exv na dnie rozkładamy plastry pomarańczy na nich ukladamy filet łososia i nakrywamy go w całości pomarańczą
piekarnik rozgrzewamy na 180 st brytfanke z ryba nakrywamy folia alu i wstawiamy do piekarnika na 20 min nastepnie folie nalezy zdjac piec dziesiec min bez niej a nastepnie podlac rybe sokiem z pomarańczy i dodac łyżkę stołową masła klarowanego piec jeszcze max 10 czesto sprawdzajac ryba nie może byc sucha
podawać z młodymi ziemniakami z wody posypanymi koperkiem potrawe mozna jeszcze udekorowac czastka cytryny