Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Łososia oczyścić, pokroić na porcje, posypać solą i pieprzem. Na spód żaroodpornego naczynia wyłożyć masło, następnie płaty łososia skropione sokiem z cytryny. Odstawić na około 20 minut.
Rybę posypać żółtym serem, podlać wodą i piec w piekarniku przez 15 minut w temp. 200°C.
Podawać na ciepło jako danie obiadowe z dodatkiem zielonej sałaty.
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „153 przetwory i dania mięsne siostry Anastazji”</strong>
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień