Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w sosie, w ziołach"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 982
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Filety z łososia umyj pod bieżącą wodą. Osusz na papierowym ręczniku i pokrój na cztery porcje jednakowej wielkości. Rybę po obu stronach skrop cytryną i przypraw solą oraz pieprzem. Odstaw na 2 godziny do lodówki.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż łososia, aż skórka się podrumieni. Dymkę i pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do garnka, wlej białe wino, dodaj musztardę gruboziarnistą i wymieszaj. Następnie dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotuj przez chwilkę. Warzywa dodaj do łososia z masą ziołową. Całość podduś chwilę na małym ogniu.
Przepis na masę ziołową
Chleb tostowy pokrój. Natkę pietruszki i koperek oczyść i posiekaj. Wszystko przełóż do miksera. Dodaj starty parmezan oraz skórkę z cytryny.
Do ziół z chlebem tostowym dodaj pokrojone w kawałki masło. Całość zmiksuj tak, aby powstała gładka masa.
Warstwę masy ziołowej rozprowadź na podsmażonym łososiu. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 8 minut w temp. 180 °C.Źródło: Na żywo