Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś z grejpfrutem, sałatą i cytryną"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Sałatę opłucz, osusz, a jeśli jest to cała główka, porwij listki dłońmi. Połóż na talerzach. Grejpfruty umyj, sparz skórkę wrzątkiem. Obierz.
Przekrój na połówki, usuń błony, wyjmij cząstki. Cytryny umyj, pokrój w półplastry razem ze skórą. Koperek umyj, porwij na mniejsze kawałeczki.
Plastry łososia zwiń w rulon i ułóż na sałacie, dookoła ułóż plastry cytryny, na nich cząstki grejpfruta i udekoruj koperkiem. Podawaj schłodzone. Tuż przed podaniem skrop delikatnie oliwą i odrobiną soku z cytryny.
Przekąskę możesz posypać uprażonymi płatkami migdałowymi. Podawaj z bułeczką z masłem czosnkowym.Źródło: Dobry Tydzień