Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28698
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 246
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 28698
Składniki
Mieszamy jajka z miodem i cukrem trzepaczką przez 6 minut. Nie należy mieszać zbyt energicznie! Mąkę przesiać z proszkiem do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Dodać masło i sól, dokładnie wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Piekarnik rozgrzać do temperatury 240 stopni
Piec przez minutę, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez 4 minuty. Ponownie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 5 minut Magdalenki po upieczeniu powinny mieć chrupką skorupkę a w środku mięciutkie