Do góry

Desery Przepis na:

Magdalenki

Magdalenki

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 3922

Słodkie i puszyste francuskie ciasteczka

Składniki

  • 3 Jajka
  • 1 Łyżeczka miodu
  • 100 g cukru
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 g mąki pszennej
  • 110 g masła stopionego
  • Szczypta soli.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mieszamy jajka z miodem i cukrem trzepaczką przez 6 minut. Nie należy mieszać zbyt energicznie!
    Mąkę przesiać z proszkiem do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Dodać masło i sól, dokładnie wymieszać. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę.
    Piekarnik rozgrzać do temperatury 240 stopni

  2. Piec przez minutę, a następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec przez 4 minuty. Ponownie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 5 minut
    Magdalenki po upieczeniu powinny mieć chrupką skorupkę a w środku mięciutkie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń