Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na szybko i niedrogo ale można na bogato
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 52
Składniki
Posiekaną pokrojoną ceblę i paluszki surimi podsmarzyć na rozgrzanej olivie.Ugotować makaron(drobne muszelki lub kokardki),odcedzony dodać na patelnie(wlać trochę wody z gotowania makaronu-zrobi się fajny sos),dołozyć kostkę rosołową.Wszystko razem jeszcze poddusić.I zostało tylko się zajadać.Do koloru mażna posypać drobno posiekaną natką lub koprem.
Cebule i paluszki można zamarynować w sosie teriyaki ok 2-3 godzin i nie dodawać kostki rosołowej.
Dla wzbobacenia smaku mozna dodać krewetki.
Czasem dodaje śmietane a czasem też szpinak.