Do góry

Dania główne Przepis na:

makaron surimi

makaron surimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 771

Dodano:

Odsłon: 2395

na szybko i niedrogo ale można na bogato

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekaną pokrojoną ceblę i paluszki surimi podsmarzyć na rozgrzanej olivie.Ugotować makaron(drobne muszelki lub kokardki),odcedzony dodać na patelnie(wlać trochę wody z gotowania makaronu-zrobi się fajny sos),dołozyć kostkę rosołową.Wszystko razem jeszcze poddusić.I zostało tylko się zajadać.Do koloru mażna posypać drobno posiekaną natką lub koprem.

  2. Cebule i paluszki można zamarynować w sosie teriyaki ok 2-3 godzin i nie dodawać kostki rosołowej.

  3. Dla wzbobacenia smaku mozna dodać krewetki.

  4. Czasem dodaje śmietane a czasem też szpinak.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń