Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 629

Dodano:

Odsłon: 5571

Solidny i smaczny obiad w zaledwie 15-20 minut.

Składniki

  • Makaron – 150 g
  • Pierś z kurczaka – 200 g
  • Brązowe pieczarki – 150 g
  • Szpinak – 150 g
  • Cebula – 50 g
  • Śmietana 30 % – 100 ml
  • Czosnek – 2 ząbki
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu krótko zahartuj go zimną wodą. Umytą pierś z kurczaka pokrój na niewielką kostkę, dopraw świeżym czosnkiem, solą i pieprzem.
    Pieczarki pokrój na plasterki. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
    Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę, pieczarki, szpinak, dopraw czosnkiem, solą, pieprzem i smaż, aż woda z pieczarek odparuje. Całość zalej śmietaną i duś pod przykryciem około 5 minut.

  2. Na koniec dodaj ugotowany makaron, wymieszaj i gotowe. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń