Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym.

Przepis dnia 2012-10-19
Makaron z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 8116

Pyszne, pożywne i naprawdę ekspresowe danie z łososiem w roli głównej. Polecam wszystkim fanom tej smacznej ryby.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia wrzucić na suchą patelnię teflonową, polać połową cytryny i posypać pieprzem. Rozdrobnić łososia i podgrzewać, aż mięso się zetnie. Dodać śmietanę i koperek wg uznania lub sos koperkowo-ziołowy, wymieszać i podgrzać. Można zagęścić łyżką mąki, jeśli sos wyjdzie zbyt rzadki. Podawać z ugotowanym al dente makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń