Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z serem i pieczarkami (przepis własny)

Makaron z serem i pieczarkami (przepis własny)

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 143

Dodano:

Odsłon: 6153

Danie jest szybkie i niedrogie. Na pewno będzie smakowało, bo jest proste, a proste rzeczy sa najlepsze:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na początek kroimy pieczarki średniej grubości oraz cebulę. W między czasie gotujemy makaron i rozgrzewamy garnek, do którego dajemy margarynę do smażenia.

  2. Kiedy margaryna juz się roztopi wrzucamy do garnka cebulę. Smazymy ją tak, żeby się zeszkliła. Dodajemy pieczarki oraz sól i pieprz do smaku. Podpuszamy.

  3. Nastepnym krokiem bedzie przekładanie składników. Możemy po prostu ułożyć wszystko na talerzu posypując serem, albo przekładać w przeźroczystej miseczce: makaron, pieczarki, ser, makaron, pieczarki, ser itd. Posypać wierzch szczyptą oregano.

  4. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

VickyVampire 31 maja 2011 :) a jak smakuje:) niby nic, proste, zwykłe danie, ale mogłabym je jeść na okrągło^^

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kathleen 30 maja 2011 Lubię takie szybkie i syte danka :) Można by z tego też zrobić zapiekankę wykorzystując Twoją drugą warstwową propozycję podania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń