Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie dla wielbicieli tego oryginalnego w smaku pleśniowego sera. ja do nich raczej nie należę ale w tym zestawieniu składników smakował mi :-)
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1760
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 257
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 238
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1760
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 257
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 238
Składniki
Brokuły ugotować al dente w wodzie z dodatkiem soli i szczypty cukru. Odcedzić, przelać zimną wodą i podzielić na małe różyczki. Na patelni lekko podsmażyć na oleju pokrojony w kostkę czosnek. Dodać śmietankę oraz pokruszony ser. Gotować na małym ogniu, aż ser się rozpuści, a sos nieco zgęstnieje. Doprawić sos pieprzem. Do sosu dodać brokuły i pokrojone kawałki suszonych pomidorów.
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wyłożyć makaron, polać sosem. Smacznego :-) P.S. Przepis znaleziony na Mirabelkowym blogu