Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie! proste! bajeczne... PYCHA!!!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę podsmażamy. Dodajemy śmietanę (jak dla 2 osób wystarczy mały kubek), sery pleśniowe (w małych kawałkach - szybciej sie rozpuszczą) i dusimy do momentu aż wszystkie skladniki się połączą (czyli ok 5 min.) pod koniec dosypujemy papryczkę. Brokuły dzielimy na małe rózyczki gotujemy wg uznania (ja preferuje al dente).