Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z makronu są sycące, smaczne i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, dlatego często goszczą na moim stole ;)
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 30
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 158
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 30
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojona w kostkę cebulę. Dodać umyte i pokrojone w kostkę mięso, doprawić przyprawami. Smażyć do miękkości. Na innej patelni usmażyć grubo skrojone pieczarki z dodatkiem kucharka. Do pieczarek dodać 2 trójkąty sera topionego śmietankowego i podgrzewać do momentu, aż ser się roztopi. Następnie dodać śmietanę 12%, a na koniec wlać śmietanę kremówkę i zagotować. Dowolny makaron ugotować al dente w gorącej, posolonej wodzie, odcedzić.
Na ugotowany i odcedzony makaron przełożyć kawałki mięsa i całość zalać sosem pieczarkowym. Można podać ze świeżą bazylią. Smacznego!