Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-05-2010
Świetny pomysł na szybki obiad bądź ciepłą kolacje, zwłaszcza po długim , męczącym dniu. Sycącę i pożywne.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 127
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22703
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 577
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 127
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22703
Składniki
Makaron ugotować al dente. Na rozgrzanej oliwie posmażamy posiekany czosnek, papryczkę, orzechy,pokrojoną w paski szynkę ok. 3-5 minut. Dolewamy śmietankę, gotujemy chwilę,aż sos zgęstnieje, doprawiamy solą i dużą ilością białego pieprzu. Gotowy makaron polewamy gorącym sosem. Posypać tartym parmezanem i jeśli ktoś lubi dodatkowo uprażonymi orzechami.Szybkie i pyszne.