Do góry

Dania główne Przepis na:

Makaron z twarogiem i brzoskwiniami

Makaron z twarogiem i brzoskwiniami

Autor: newsweek

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 449

Dodano: 19.06.2017

Odsłon: 386

Makaron z twarogiem, to kiedyś bardzo popularne danie, dziś już rzadziej spotykane. Tutaj w wersji z brzoskwiniami, choć można użyć też i innych owoców.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Ja przeważnie używam makaronu typu świderki, ale co kto lubi, tutaj sprawdzi się każdy kształt (próbowałem nawet ze spaghetti i też wyszło całkiem nieźle :-) ).

    Gdy makaron się gotuje, przygotowujemy twaróg, tj. do miseczki przekładamy twaróg, dodajemy cukier, cukier wanilinowyi jogurt. Dokładnie mieszamy wszystko widelcem, aż do osiągnięcia w miarę gładkiej masy.

  2. Gdy makaron jest ugotowany, odlewamy wodę i do garnka a makaronem dodajemy twaróg i dokładnie mieszamy. Nakładamy na talerz i i na wierzch dodajemy pokrojoną w grubą kostkę brzoskwinię.


    Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)

    Zamiast brzoskwiń można użyć innych owoców. Ja użyłem brzoskwiń w syropie bo są one soczyste, a sam makaron z twarogiem bywa nieraz dość suchy.

    Ja mieszam makaron z twarogiem już w garnku i taki nakładam na talerze, ale można też nałożyć makaronu i dopiero na talerzu dodać twaróg i następnie brzoskwinie.


    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń