Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Warzywa i pieczarki oczyść, opłucz. Pieczarki, por i chili pokrój w plasterki, papryki w paseczki, cebulę w piórka, a bakłażan i cukinię w grubą kostkę. W garnku zagotuj posolony wrzątek. Wrzuć makaron. Ugotuj na półtwardo. Odcedź, przelej zimną wodą. 2.Ser zetrzyj. Śmietanę wymieszaj z roztrzepanymi jajkami. Dodaj ser. Przypraw gałką muszkatołową. Warzywa i pieczarki smaż 5-6 minut na rozgrzanym oleju z masłem. Wymieszaj z koncentratem pomidorowym. Przypraw roztartym czosnkiem, mieloną papryką, ziołami, solą i pieprzem. 3.Formę posmaruj tłuszczem. Układaj na przemian warstwy makaronu i podsmażonych warzyw. Każdą warstwę polewaj mieszanką śmietany, sera i jajek. Na wierzchu zapiekanki połóż pokrojone w plastry pomidory. Piecz około 30 min w temp. 180 st.