Do góry

Desery Przepis na:

Makowiec z jabłkami

Makowiec z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 18

Dodano:

Odsłon: 16414

pyszny,łatwy i tani

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po jednym żółtku, dobrze utrzeć. Obrane jabłka zetrzeć na dużych otworach. Dodać mak, póżniej jabłka i pozostałe składniki, wymieszać.

  2. Na końcu ubić pianę z białek,lekko wymieszać.

  3. Piec około 1 godz.

  4. Makowiec polać polewą, można również przełożyć cienko masą budyniową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 czerwca 2010 Wszystkie składniki należą do moich ulubionych. A zdjęcie jest niesamowicie smakowite.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabriel13 05 czerwca 2010 czytam Twój przepis i czytam, ale to zdjęcie to ten makowiec?

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń