Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrela z ryżem i cukinią"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Makrele spraw i odetnij głowy. Umyj dokładnie w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem.
Z limonki i cytryny wyciśnij sok. Dodaj kolendrę, posiekane zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz poszatkowaną cebulę i ostrą papryczkę. Dopraw sos solą i szczyptą pieprzu i wymieszaj z roztopionym masłem.
Polej makrele przygotowaną marynatą i odstaw je na godzinę do lodówki.
Zawiń ryby w folię i upiecz je na grillu razem z pokrojoną w plastry cukinią.
Ugotowany ryż wymieszaj z cukinią i rozłóż go na tale- rzach. Na nim umieść makrele.
Czas przygotowania: 45 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 360. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax