Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mała przekąska warzywna"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 530
Składniki
Szczypiorek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę. Warzywa umyj, ogórki przetnij wzdłuż, łyżeczką wyjmij pestki. Z pomidorów odkrój plaster z góry, wyjmij środek.
W misce połącz odsączonego z zalewy tuńczyka, kapary, majonez, posiekany szczypiorek i cebulę. Przypraw curry, kurkumą, słodką papryką, solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Do przygotowanych warzyw łyżeczką nakładaj farsz. Pomidory przykryj odciętym wcześniej „wieczkiem”. Takie przekąski możesz również przygotować z wydrążonych mini papryczek lub podsmażonej na maśle cukinii.
CZAS: około pół godzinyŹródło: Dobry Tydzień