Do góry

Napoje Przepis na:

Malibu

Malibu

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3765

Dodano: 12.03.2010

Odsłon: 24042

malibu domowej roboty poprostu pycha

Składniki

  • spitytus, 1 szklanka
  • kokos, 20 dag.
  • mleko skondensowane słodkie, 1 puszka
  • mleko skondensowane niesłodzone, pół puszki
  • mleko 3,2, 1,5 szklanki
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kokos -10 dag. wsypujemy do słoika i zalewamy spirytusem szczelnie zakręcamy i odstawiamy na 3 dni(codziennie wstrząsamy słoikiem) .Po 3 dniach kokos odcedzamy na plastikowym sitku dokładnie gniotąc łyżką.Mleko 3,2 procent zagotowujemy z 10 dag. kokosu i gorące odcedzamy dokładnie(powinna nam zostać szklanka mleka ) i studzimy.Spitytus miksujemy z puszką mleka słodzonego,połową puszki niesłodzonego i z przestudzonym mlekiem ,zlewamy do butelki i wstawiamy do lodówki na kilka dni aby sie przegryzło.Miłego delektowania.

  2. Porada:Kokos który nam został z moczenia w spirytusie mieszamy z puszką mleka skondensowanego słodzonego i przekładamy wafle i mamy pyszne pijane wafelki kokosowe polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karinaa 01 kwietnia 2010 robie podobne,polecam...mozna zaszalec i zamiast mleka słodzonego dodac słodzone,ale...czekoladowe!!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nana74j 13 marca 2010 robiłam w zeszłym roku niezostało nic,super .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń