Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Malinowy tort pod kruszonką"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 156
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 156
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 29
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 42
Składniki
Masło posiekaj z mąką i 1/2 szkl. cukru. Potem szybko zagnieć. Ciasto podziel na 3 porcje. Jedną połącz z kakao, drugą – z kokosem, trzecią pozostaw bez żadnych dodatków. Schładzaj 30 minut.
Twaróg utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym oraz proszkiem budyniowym. Oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do sera. Białka ubij na sztywno, połącz z masą serową. Domieszaj maliny.
Tortownicę posmaruj tłuszczem. Spód wylep jasnym ciastem. Nałóż masę serową. Z ciasta kokosowego i kakaowego zrób na wierzchu sernika paski kruszonki. Ciasto piecz 55 minut w temp. 175°C.Źródło: Naj