Do góry

Przetwory Przepis na:

Maliny w soku własnym

Maliny w soku własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 240 Ocena: 1110

Dodano:

Odsłon: 873

Pyszne maliny zamknięte w słoiku, które w środku zimy przypominają lato. Idealne do budyniu, deserów lub herbaty.

Składniki

  • maliny
  • cukier 1 łyżka/słoik
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oczyszczone dojrzałe maliny przekładamy do słoiczków /250ml/. Słoiki napełniamy do pełna owocami, do każdego wsypujemy ok.1 łyżki cukru /w zależności od słodkości malin/ i odstawiamy na godzinę. W tym czasie owoce puszczą nieco soku.
    Jeśli maliny są mało soczyste możemy do każdego słoika wlać 1 łyżkę wody lub przygotowany z wody i cukru lukier.
    Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń