Do góry

Przekąski Przepis na:

Małosolne ogóreczki ;)

Małosolne ogóreczki ;)

Autor: kuchareczki

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 147

Dodano: 10.08.2011

Odsłon: 7468

Ponoć przydatne przy spożywaniu "wody ognistej" :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na dno słoika ułożyć czosnek, chrzan i koper.

  2. Ułożyć ciasno ogórki.

  3. Zalać osoloną ciepłą wodą. Na wierzch położyć piętkę chleba.

  4. Przykryć talerzykiem, żeby ograniczyć dostęp powietrza.

  5. Po 3 dniach można zagryzać. Chyba, że pogoda będzie chłodna to może to potrwać troszkę dłużej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchareczki 11 sierpnia 2011 Tak ma przyspieszyć fermentację. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

miechunka 10 sierpnia 2011 Skórka chlebowa w zamyśle Autorki powinna przyspieszyć fermentację

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 10 sierpnia 2011 Ja również dodaję skórkę z chleba ale owijam ją w gazę wtedy kawałki nie rozejdą się po całej zalewie ,,,,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 10 sierpnia 2011 Po co chleb,robię ogórki kilkanaście lat,ale o chlebie nie słyszałam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń