Do góry

Desery Przepis na:

Mandarynki w budyniu migdałowym

Mandarynki w budyniu migdałowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 826

Jest idealny po obiedzie

Składniki

  • 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka migdałowej esencji do ciasta
  • 1/3 szklanki ryżu
  • 30 dag konserwowych
  • 1/4 szklanki płatków migdałów
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W głębokim rondlu zagotować mleko,cukier,esencję migdałową i ryż.

  2. Gotować na małym ogniu 5 minut cały czas mieszając.

  3. Przełożyć do salateriki,przylryć i odstawić do całkowitego wystygnięcia.

  4. Odsączyć mandarynki.

  5. Budyń przełożyć do czarek przeznaczonych dla gości.

  6. Ułożyć na wierzchu mandarynki i posypać płatkami migdałów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń