Desery Przepis na:
Mandarynki w budyniu migdałowym

Składniki
- 2 i 1/2 szklanki mleka
- 1/2 szklanki cukru
- 1 łyżeczka migdałowej esencji do ciasta
- 1/3 szklanki ryżu
- 30 dag konserwowych
- 1/4 szklanki płatków migdałów
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
W głębokim rondlu zagotować mleko,cukier,esencję migdałową i ryż.
-
Gotować na małym ogniu 5 minut cały czas mieszając.
-
Przełożyć do salateriki,przylryć i odstawić do całkowitego wystygnięcia.
-
Odsączyć mandarynki.
-
Budyń przełożyć do czarek przeznaczonych dla gości.
-
Ułożyć na wierzchu mandarynki i posypać płatkami migdałów.
Komentarze do przepisu (0)