Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mandarynkowa babka"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 42
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 168
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 50
Składniki
Wymieszaj w garnku wszystkie soki. Podgrzej lekko i dodaj cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Zalej żelatynę wrzątkiem, wymieszaj i rozpuść. Dodaj do soku.
Przelej galaretkę do formy na babkę (poj. 1 litr) i wstaw do lodówki na minimum 5-6 godzin. Przetrwa w lodówce nawet tydzień.
Przed podaniem wyłóż na paterę.
Zrobisz to bez trudu, jeśli wcześniej włożysz formę na chwilę do garnka z gorącą wodą.
Czas 45 min, 20 porcji, 111 kcal.
Żelatynę najlepiej dodawać do wrzątku stopniowo, cały czas mieszając.
Jeżeli powstaną grudki, wstaw naczynie do miski z gorącą wodą i dokładnie wymieszaj.Źródło: Olivia