Do góry

Desery Przepis na:

Mandel Brot

Mandel Brot

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 436

Pyszne ciasteczka.Najbardziej smakuja w okolicach Bozego Narodzenia.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Maslo z jajkami i cukrem utrzec na gladka mase.Wymieszac make z migdalami i dodawac do masy jajecznej caly czas ucierajac.Blok czekoladowy roztopic i dodac do masy.Calosc dokladnie wymieszac i wylac na posmarowana prostokatna blache.Piec w temperaturze 180 st C przez okolo 30 min.Po upieczeniu ciasto polac dokladnie polewa czekoladowa (zrobiona z rozpuszczonej czekolady i 3 lyzek mleka).Po zastygnieciu polewy ciasto pokroic na male kawalki

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: rosinen brot

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń