Dania główne Przepis na:
Manna do rosołu

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 147
Dodano: 10.04.2011
Odsłon: 3881
Jeśli komuś znudził się makaron to zawsze to jakaś odmiana na niedzielny obiad
Składniki
- woda, 4 szkl
- sypka kasza manna, 1 szkl
- sól, pół łyżeczki
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Zimną wodę zagotować, posolić i powoli wsypać manne tak, żeby nie zrobiły się grudki. Chwilę gotować. Gdy mocno zgęstnieje wylać na 3 duże, płaskie i polane zinmą wodą talerze, rozsmarować. Gdy się całkiem wystudzi, pokroić w kostkę i podawać z gorącym rosołem. Smacznego
Komentarze do przepisu (3)

madzik601 14 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
smak dzieciństwa, mniam. do dzisiaj uwielbiam :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

alicho05 20 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
To wspomnienia mojego dzieciństwa. Nie znosiłam tego.0 Kto głosował? | Odpowiedz

alicho05 20 kwietnia 2011Zgłoś do usunięcia
Tak robiła moja mama. Jak ja tego nie znosiłam.0 Kto głosował? | Odpowiedz