Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na apetyczną przystawkę, nadaje się również jako dodatek do dań głównych.
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Szaszłyki z polędwiczkami z boczku i śliwką to wykwintne danie, które łączy w...
Odsłon: 195
Składniki
½ kg marchewki pokroić na cienkie paseczki. Zagotować w rondelku wodę na dużym ogniu, dodać do wody marchew, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować do stanu lekko miękkiego.
Odcedzić wodę, do rondla dodać dwie łyżki miodu, dwie łyżki masła, dwie łyżki posiekanej naci pietruszki lub dwie łyżeczki suszonej naci.
Gotować na słabym ogniu aż marchew się zaszkli się.