Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na apetyczną przystawkę, nadaje się również jako dodatek do dań głównych.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13293
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 506
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9871
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13293
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 506
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9871
Składniki
½ kg marchewki pokroić na cienkie paseczki. Zagotować w rondelku wodę na dużym ogniu, dodać do wody marchew, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień. Gotować do stanu lekko miękkiego.
Odcedzić wodę, do rondla dodać dwie łyżki miodu, dwie łyżki masła, dwie łyżki posiekanej naci pietruszki lub dwie łyżeczki suszonej naci.
Gotować na słabym ogniu aż marchew się zaszkli się.