Do góry

Dodatki Przepis na:

Marchew z klonowym karmelem

Marchew z klonowym karmelem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46699

Dodano:

Odsłon: 1238

:) Pyszny dodatek do mięs

Składniki

  • 500 g marchewek
  • 3 łyżki masła
  • 50 ml syropu klonowego
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Marchewki obrałem ,pokroiłem w plasterki. Ugotowałem al dente. Na głębokiej patelni roztopiłem masło ,dodałem cukier i syrop. Włożyłem marchewki ,dusiłem do czasu aż się skarmelizowały (ok. 15 min). Podałem gorące.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Obserwator 08 marca 2014 Ja jestem na tak , ale polecam tylko lubiącym mieszanie smaków Odpowiedzi: 4 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozka44 08 marca 2014 Syrop kklonowy uwielbiam, wypilam po kryjomu cala butelke :-)) a tego dania musze sprobowac. Pozdrawiam serdecznie kucharza. Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń