Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon marchewkowy czas zacząć. Naturalnie słodki i pyszny dodatek do drugiego dania.
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 242
Składniki
Marchew trzeba obrać i pokroić w cienkie plasterki, zalać wodą (tak aby tylko zakryła marchewkę) i gotować do miękkości. W rondelku rozpuszczamy masełko i wrzucamy odcedzoną marchew (wodę z gotowania należy zostawić) Chwilę dusimy, podsypujemy mąką i zalewamy wodą pozostałą z gotowania marchwi, doprawiamy cukrem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posypujemy szczypiorem-gotowe. SMACZNEGO