Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marchwiowe paczuszki"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku na półsypko. Gdy będzie gotowy, wysyp go z woreczka do miski i poczekaj, aż ostygnie.
Z jednej marchewki odkrój 4 cienkie długie plastry, resztę warzywa zetrzyj na tarce. Plastry przelej gorąca wodą i podsmaż na patelni.
Ryż oraz starte marchewki połącz z żółtkami i bułką tartą. Dopraw masę solą, pieprzem oraz kurkumą.
Uformuj małe kotleciki i usmaż je na gorącym oleju. Gotowe owiń dekoracyjnie paskami marchwi.
Majonez wymieszaj z jogurtem, solą i pieprzem.
Gorące kotlety serwuj z jogurtowym sosem.Źródło: Kurier TV